|
| Autor |
Wiadomość |
Marakesz
Cichutka

|
Sos do obiadu ! |
|
Potrzebne przepisy na sosy do obiadu, np. do ziemniaków, bo już normalnie pomysłu nie mam 
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url] |
|
| Czw Lis 02, 2006 21:37 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!

|
|
|
Ale taki z miesa? Jakos szczegolniej moze?
|
|
| Czw Lis 02, 2006 21:46 |
 |
 |
Marakesz
Cichutka

|
|
|
W sumie to bez różnicy czy z mięsa czy nie, a po prostu czym polewacie ziemniaki na obiad 
[/url] |
|
| Czw Lis 02, 2006 22:36 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!

|
|
| Czw Lis 02, 2006 22:44 |
 |
 |
Marakesz
Cichutka

|
|
|
Wielkie dzięki Frania 
[/url] |
|
| Czw Lis 02, 2006 23:02 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!

|
|
| Pią Lis 03, 2006 01:06 |
 |
 |
Anonymous
Gość
|
|
|
Prosty, szybki i smaczny przepis na sos praktycznie do wszystkiego:
1 kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie (ok. 1/2-2 szklanki) dodać 3 duże łyżki koncentratu pomidorowego (lub musztardy...w zależności od tego co jest w lodówce;), łyżeczka oregano i bazylii, odrobina pieprzu i duuuuuuuuużo pieprzu Cayenne. Zamieszać, podgrzać na patelni razem z przygotowywaną potrawą np. z kurczakiem lub warzywami i gotowe. Proporcje składników można a nawet trzeba indywidualnie modyfikować. Gdy spieszę się jeszcze bardziej i mam jeszcze mniej czasu, korzystam z gotowych propozycji....ostatnio natrafiłam na serię sosów Mama Africa's...dla każdego coś miłego;)
|
|
| Pon Lis 27, 2006 21:41 |
|
 |
joa
Baba na odwyk!

|
|
|
|
Frania piekne dzięki za stronki z przepisami, teraz bardzo się przydadzą - idą Święta 
|
|
| Pon Lis 27, 2006 22:02 |
|
 |
MaSo74
Poważnie uzależniona

|
|
|
ja polecam sos grzybowy
kilka suszonych grzybków zalewam wodą i gotuję z kostką rosołową gdy zmiękną studzę i kroję w bardzo drobniutkę kosteczkę. Smażę na patelni jedną malutką cebulkę oczywiście pokrojoną w kosteczkę. Następnie na czystej patelni z odrobiną tłuszczu zrumieniam ( przypalam) mąkę i zalewam wywarem z grzybów po woli mieszając nie wylewam oczywiście całego wywaru chyba że gęstość tego wymaga. Dodaję do sosu pokrojone grzybki i cebulkę i przyprawiam jeszcze do smaku. Bardzo smaczny sos do pieczeni.
Polecam a gdyby mój przepis nie był zrozumiała to proszę przejżeć Kuchnię Polską bo właśnie tam kiedyś ten przepis wyczytałam i spraktykowałam.
|
|
| Sro Lis 29, 2006 09:55 |
|
 |
|
|