Forum SameBaby.com Strona Glówna
RejestracjaSzukajFAQUzytkownicyGrupyZaloguj
Pieczarki faszerowane

 
Odpowiedz do tematu    Forum SameBaby.com Strona Glówna » Żarcie, Żarło, Żarełko Zobacz poprzedni temat
Zobacz nastepny temat
Pieczarki faszerowane
Autor Wiadomosc
Jagódka
Gaduła
Gaduła


Dolaczyla: 29 Sie 2002
Posty: 851
Skad: Warszawa

Post Pieczarki faszerowane Odpowiedz z cytatem
Dobry, sprawdzony przepis - kto¶ ma?





_________________
Koniec listopada...
Pon Sty 20, 2003 11:17 Zobacz profil autora Wyslij prywatna wiadomosc Wyslij email
karina
Zadomowiona
Zadomowiona


Dolaczyla: 15 Sty 2003
Posty: 561
Skad: Szczecin

Post Odpowiedz z cytatem
składniki:
10 pieczarek
15 dag cebuli
olej
bułka tarta(5 dag)
2 jajka na twardo
10 dag wędliny
sól, pieprz
zielenina
__________________
Pieczarki dokładnie umyć, wyci±ć trzonki. Kapelusze krótko obgotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i lekko zrumienić na tłuszczu. Posiekać zieleninę. Pokroić wedlinę i jajka. Przygotowac farsz: trzonki pieczarek drobno pokroić i podsmażyć z bułk± tart±, dodać pokrojone jajka,wedlinę i natkę pietruszki. Farszem napełnić kapelusze. Na blaszkę wlać trochę oleju, ułożyć pieczarki nadzieniem do góry, na każd± położyć kawałeczek margaryny lub masła i zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku.
Ja czasami dodaję jeszcze na wierzch starkowany żółty ser. Polecam!


[Post edytowany dnia 20-01-2003 11:37 przez karina]


_____________________________________________
Pozdrowionka!




_________________
Pozdrowionka!!!
Pon Sty 20, 2003 11:34 Zobacz profil autora Wyslij prywatna wiadomosc Wyslij email
Jagódka
Gaduła
Gaduła


Dolaczyla: 29 Sie 2002
Posty: 851
Skad: Warszawa

Post A jeszcze co¶ w wersji vege? Odpowiedz z cytatem






_________________
Koniec listopada...
Pon Sty 27, 2003 10:06 Zobacz profil autora Wyslij prywatna wiadomosc Wyslij email
Agnes
Gosc





Post Odpowiedz z cytatem
np. trzonki posiekać drobno i podsmażyć na ma¶le z cebulk± (też posiekan± drobno), poddusić, dodać troszke bułki tartej, przyprawy (sól, pieprz, tymanek) i starty ser zółty, wymieszać i na pieczarki. Posypać odrobin± tartej bułki i zapiec w piekarniku.
Przepis bez ilo¶ci - bo ja tak zwykle "na czuja" robie
Można z jajkami i papryk±. Jak kto lubi.




Pon Sty 27, 2003 17:23
Martucha
Gosc





Post Odpowiedz z cytatem
A ja robię tak:
podduszam na patelni bardzo drobniutko posiekany czosnek, potem dodaję mrożony szpinak i posiekane trzonki pieczarek; duszę tak długo dopóki po odunięciu łyżk± szpinaku nie podpływa woda i wtedy dodaję kefir i znowu duszę
Następnie faszeruję szpiankiem kapelusze i wkładam do piekarnika. POd koniec pieczenia posypuję żółtym serem.
Pycha i dobrze robi na figurę bo bardzo syc±ce Wink




Pia Lut 28, 2003 11:42
knall
Zadomowiona
Zadomowiona


Dolaczyla: 04 Maj 2017
Posty: 473

Post Odpowiedz z cytatem
bardzo ciekawe pomysły
co na dach altany
Sro Sty 03, 2018 13:10 Zobacz profil autora Wyslij prywatna wiadomosc Odwiedz strone autora
Wyswietl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum SameBaby.com Strona Glówna » Żarcie, Żarło, Żarełko Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do: 
Nie mozesz pisac nowych tematów
Nie mozesz odpowiadac w tematach
Nie mozesz zmieniac swoich postów
Nie mozesz usuwac swoich postów
Nie mozesz glosowac w ankietach