Autor |
Wiadomosc |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
Sro Sty 03, 2007 03:17 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
oo ja tez uzywam taki kamien 
|
|
Sro Sty 03, 2007 04:18 |
 |
 |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
|
 |  | oo ja tez uzywam taki kamien  |
no, fajny jest.
a wiesz Frania, znajoma ostatnio mowila mi, ze z tego ciasta na pizze, ktore mozna kupic w spozywczym, piecze chleb
na tym kamieniu wlasnie
trza by sprobowac, ale jakos mi sie ten chleb nie widzi 
_________________ "Ciesz się każdym dniem, tak młoda jak dzi¶ nie będziesz już nigdy" ;P
pozytywnie-bo-pięknie-jest
bo-zycie-ma-smak |
|
Sro Sty 03, 2007 19:08 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
Chleb na kamieniu do pizzy? To spod musi byc chyba bardzo chrupiacy.
Ja pieke w takiej foremce co do babek sie uzywa. Wlasnie kupilam make zytnia i chce znalezc jakis przepis na chleb zytni. ALe najpierw chyba zrobie zakwas. Lubie kwasne chleby. 
|
|
Sro Sty 03, 2007 21:31 |
 |
 |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
Czw Sty 04, 2007 02:58 |
 |
 |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
|
Torcik z cukinia
widze, ze z Frania opanowalysmy Galerie dziewczyny, co pichcicie? dawajcie foty 
_________________ "Ciesz się każdym dniem, tak młoda jak dzi¶ nie będziesz już nigdy" ;P
pozytywnie-bo-pięknie-jest
bo-zycie-ma-smak |
|
Wto Sty 09, 2007 02:43 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
Ladny torcik.
To samo sobie pomyslalam. Galeria nasza. 
|
|
Wto Sty 09, 2007 03:17 |
 |
 |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
|
 |  | Ladny torcik.
To samo sobie pomyslalam. Galeria nasza.  |
dzieki, z gazety
ale to chyba bez sensu zebysmy tylko we dwie wklejaly foty 
_________________ "Ciesz się każdym dniem, tak młoda jak dzi¶ nie będziesz już nigdy" ;P
pozytywnie-bo-pięknie-jest
bo-zycie-ma-smak |
|
Wto Sty 09, 2007 03:34 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
Wto Sty 09, 2007 03:37 |
 |
 |
Agee
Adminka


Dolaczyla: 31 Maj 2002 Posty: 12070 Skad: ju es ej |
|
|
|
ja tam podziwiam Wasze wyczyny wiec wklejajcie dalej
moze kiedys dolacze do Was ale nie wiem czy bede miala z czym 
_________________
www.agnesmalorny.com |
|
Wto Sty 09, 2007 03:43 |
|
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
Aneta a jakie gazety kucharskie kupujesz?
|
|
Wto Sty 09, 2007 03:45 |
 |
 |
anet@
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 24 Maj 2004 Posty: 5966
|
|
|
Wto Sty 09, 2007 04:00 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
No wlasnie ja mam tylko "sol i pieprz". Innych do tej pory nie spotkalam. W pracy lubie tez amerykanskie gazety. Musze tylko zerknac na tytuly, bo jak na razie robilam tylko z nich rozne potrawy, ale nigdy nie zwracalam uwagi na nazwe gazety. 
|
|
Wto Sty 09, 2007 04:16 |
 |
 |
Frania
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 06 Lip 2004 Posty: 15126 Skad: USA |
|
|
|
Chleb i jajka inaczej.
Spod blaszki posypujemy brazowym cukrem (mozna bialym), ukladamy pokrojone owoce (jablka, truskawki, albo same rodzynki, wczesniej zamoczone w goracej wodzie lub rumie, a potem odcedzone).
Kroimy kilka kromek chleba na male kawalki (moze byc starszy, ktory sie juz nie nadaje na kanapki). Ubijamy trzepaczka w misce jaja (na mala blaszke starczy 6-7) z dodatkiem cukru waniliowego i szczypty proszku do pieczenia oraz 1 szklanka mleka. Chleb wkladamy do naszej masy jajecznej i trzymamy w lodowce kilka godzin, az sie porzadnie zmoczy. Zalewamy mikstura owoce
i pieczemy w 230C, 30 minut. Przed pieczeniem posypujemy cynamonem. Zjadamy cieple.
Miksture mozna przygotowac wieczorem, rano wszystko upiec i zjadac cieple, nie gorace. Moze kogos zachece do zrobienia takiego sniadanka.
Dokladna nazwa to French toast bread pudding.
|
|
Sro Sty 17, 2007 22:41 |
 |
 |
weridiana
Baba na odwyk!


Dolaczyla: 03 Lip 2002 Posty: 42326
|
|
|
|
bez zdjęcia
Farfalle z selerem, pietruszk± i pieczarkami
gruby plaster selera
duża pietruszka
20dag pieczarek
pół pęczka dymki
natka
łodyga selera naciowego
oliwa
farfalle
na oliwie podsmażam pokrojony w kostkę seler i w półtalarki pietruszkę, dodaję szczypior, seler naciowy w plasterkach i pieczarki w plasterkach. przyprawiam i duszę do miękko¶ci pieczarek. Posypuję natk±. Wrzucam na ugotowany makaron. M±ż mówi, że dobre

_________________ Always look at the bright side of life
  |
|
Wto Sty 30, 2007 23:49 |
|
 |
kasik31
Poważnie uzależniona

Dolaczyla: 11 Sty 2005 Posty: 2372
|
|
|
|
 |  | Ziemniaki pieczone + dip serowo-marchewkowy
dip
 |
Mam ¶linotok... 
|
|
Sro Sty 31, 2007 11:08 |
|
 |
Herbula
Rozkręca się


Dolaczyla: 21 Gru 2006 Posty: 228 Skad: USA |
|
|
|
Ja tez Anet@, podaj przepis, prosze 
|
|
Sob Lut 17, 2007 03:55 |
|
 |
Jędza
Poważnie uzależniona

Dolaczyla: 25 Lip 2004 Posty: 2764
|
|
|
Pon Mar 26, 2007 16:56 |
|
 |
Jędza
Poważnie uzależniona

Dolaczyla: 25 Lip 2004 Posty: 2764
|
|
|
|
Makaron z cukini±
Usmażyc na oleju dowolne warzywa. Ja daję: cukinię, cebulę, kolorow± paprykę, pomidory, marchew, kukurydzę. Przyprawiam veget±, pieprzem, czosnkiem i duuuż± ilo¶ci± ziół prowansalskich. Dodaję do tego makaron (tagliatele lub penne) i gotowe
Obiad gotowy w 25 minut.
Pro¶ba: wpisujcie od razu przepisy pod zdjęciami. Będzie mniejszy bałagan 
_________________ Mój kulinarny blog
http://blahostki.blogspot.com
Ostatnio zmieniony przez Jędza dnia Pon Mar 26, 2007 17:01, w calosci zmieniany 1 raz |
|
Pon Mar 26, 2007 16:59 |
|
 |
Jędza
Poważnie uzależniona

Dolaczyla: 25 Lip 2004 Posty: 2764
|
|
|
|
Dla formalno¶ci przepis
makaron
truskawki - pokroić albo zmiksować
jogurt naturalny
cukier
_________________ Mój kulinarny blog
http://blahostki.blogspot.com |
|
Pon Mar 26, 2007 17:00 |
|
 |
|